Til forsiden
:: Bøger :: Musik :: Film :: Gaveartikler :: Julevarer ::
 Platon og Sokrates
Varegenre.
Filosofi

Forfatter.
Lilhav, Preben
Pris i DKK: 188.00            
Beskrivelse.
I denne bog fremlægges den første egentlige undersøgelse af forholdet mellem Platon og Sokrates, der til dato er foretaget. Skulle der findes en bog med titlen „Platon og Sokrates“, er den i hvert fald ikke blevet opdaget af Platon-forskningen.

Forklaringen på dette tilsyneladende paradoks er dog ganske enkel: — Hos Platons elev, Aristoteles, kan man læse, at Platon overtog sin filosofi fra Sokrates, og denne påstand har man uden videre taget for givet og gentaget om og om igen gennem mere end to tusind år.

Og dog er påstanden uholdbar! Fra Sokrates til Platon er der lige så langt som fra forstandighed til kærlighed. Aristoteles havde mest blik for det forstandige, men det er ikke det, der for digtere og kunstnere gennem tiden har gjort Platon til „den guddommelige“.

Den lange række af lærde fortolkere derimod har fulgt Aristoteles. Ganske vist har man fra tid til anden gentaget udtalelsen, at den europæiske filosofi jo egentlig blot er en række „fodnoter til Platon“; men i realiteten har man om og om igen fremstillet Platon som den eneste af Sokrates’ disciple, der var genial nok til at forstå og fremstille — „den guddommelige Sokrates“!

Blot har ingen til dato efterprøvet denne påstand.

Platons forhold til Sokrates og hans kreds undersøgt for første gang.

Før 248 kr.


Tilbage


  Søg i produkterne
 
Søgeord:


 
 


  Indkøbskurv
Kurven er tom
Gå til kurven


Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
 


Nyheder
Udsalg 2017
Nu er hele udsalget klar. Se listen Læs mere

Nordens største teologiske second hand bogbutik indvies
Nordens største teologiske second hand bogbutik..
Læs mere

 
Udviklet af landIT