Til forsiden
:: Bøger :: Musik :: Film :: Gaveartikler :: Julevarer ::
 Nietzsche og Zarathustra
Varegenre.
Filosofi

Forfatter.
Lilhav, Preben
Pris i DKK: 188.00            
Beskrivelse.
„Jeg tænkte lige ... at jeg i mit forhold til Nietzsche ikke er helt åben og ærlig, især efter at en bestemt lille pige dukkede op fra det fremmede. ... Jeg er kun helt ven med dig, og således skal det blive ved med at være. Jeg har ikke dårlig samvittighed over at opføre mig en smule forstilt, en smule falsk, en smule løgnagtig og bedragerisk mod noget menneske overhovedet, undtagen mod dig.“
— Sådan skrev Nietzsches ven, Paul Rée til deres fælles veninde, Lou von Salomé, og han havde da også forinden gjort, hvad han kunne, for at sværte Nietzsche til over for pigen, som han selv forgæves havde friet til.
Det var der dog ingen af dem, der fortalte Nietzsche, da de tre planlagde at bo sammen; og dermed var kortene lagt til en intrige, der kom til at koste Nietzsche hans gode navn og rygte — og nær også livet!

Op fra det sorteste hul fandt Nietzsche dog sin vej tilbage i livet, nemlig ved at skrive sit første digteriske værk, Således talte Zarathustra, og intet gør nok mere modtagelig for at forstå dette værk i dets forunderlige egenart end med Nietzsche at gennemleve den baggrund, det blev til på.

En tekstmontage til Nietzsche 1882-1885 - omfatter bl.a. mødet med Lou von Salomé og til blivelsen af ,,Således talte Zarathustra".

Før 248 kr.


Tilbage


  Søg i produkterne
 
Søgeord:


 
 


  Indkøbskurv
Kurven er tom
Gå til kurven


Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
 


Nyheder
Udsalg 2017
Nu er hele udsalget klar. Se listen Læs mere

Nordens største teologiske second hand bogbutik indvies
Nordens største teologiske second hand bogbutik..
Læs mere

 
Udviklet af landIT