Til forsiden
:: Bøger :: Musik :: Film :: Gaveartikler :: Julevarer ::
 Olavslegenden og den latinske historieskrivning i 1100-tallets Norge
Varegenre.
Filosofi

Forfatter.
Ekrem, Inger, Lars Boje Mortensen & Karen Skovgaard-Petersen (red.)
Pris i DKK: 49.00            
Beskrivelse.
Den norske middelalderlatinske litteratur havde sin blomstringsperiode i sidste halvdel af det 12. årh. En række latinske værker om norsk historie så dagens lys. I denne tværfaglige artikelsamling gives en præsentation af disse værker og deres forudsætninger, og samspillet mellem den latinske og den norrøne tradition belyses.

Centralt i bogen står Olav den Helliges kult, hvis hovedsæde var domkirken i Trondhjem (Nidaros). Udviklingen af Olavslegenden og den tilhørende mirakelsamling diskuteres af specialister fra forskellige fag ud fra en række synsvinkler - liturgisk, religionshistorisk, sociologisk, filologisk og litterær.
Lars Boje Mortensen (f. 1958) har siden 2003 været ansat som professor ved Institut for Historie, Kultur og Samfundsbeskrivelse ved Syddansk Universitet i Odense. Indtil 2011 var han desuden professor i middelalderlitteratur ved Center for Middelalderstudier ved Universitetet i Bergen. Han har udgivet bøger og artikler om middelalderens historiografi, lærdomshistorie, teksthistorie og andre emner inden for middelalder- og renæssancelitteratur.

Karen Skovgaard-Petersen er seniorforsker på Det Kongelige Bibliotek i København. Hun har bl.a. skrevet A Journey to the Promised Land: Crusading Theology in the Historia de profectione Danorum in Hierosolymam.

Før 298 kr.


Tilbage


  Søg i produkterne
 
Søgeord:


 
 


  Indkøbskurv
Kurven er tom
Gå til kurven


Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
 


Nyheder
Udsalg 2017
Nu er hele udsalget klar. Se listen Læs mere

Nordens største teologiske second hand bogbutik indvies
Nordens største teologiske second hand bogbutik..
Læs mere

 
Udviklet af landIT