Til forsiden
:: Bøger :: Musik :: Film :: Gaveartikler :: Julevarer ::
 Waltharius
Varegenre.
Kirkefædre & historisk teologi

Forfatter.
Ørbæk, Hans (ovs.)
Pris i DKK: 29.00            
Beskrivelse.
Waltharius er et hovedværk i den tidlige middelalders latinske digtning. Det har internationalt været genstand for en livlig diskussion gennem mere end hundrede år, men er først nu blevet oversat til dansk. Værket stammer fra det 9. eller det 10. århundrede, sandsynligvis fra den tysksprogede del af det gamle frankerrige. Waltharius er et interessant vidnesbyrd om sammenstødet mellem lærd latinsk kultur og lokal germansk tradition i det unge Europa.

Digtet fortæller i formfuldendte latinske heksametre en historie med tilknytning til den germanske sagnkreds om Nibelungerne: Historien om den aquitanske kongesøn Walther, som på flugt fra hunnerkongen Attila må nedkæmpe en hær af frankere, herunder barndomsvennen Hagen, før han kan vende hjem med sin forlovede, Hiltgund. Walthers historie kendes til dels fra engelske, tyske og norrøne kilder, men den latinske version er den eneste fuldstændigt overleverede.

Fortællingen er drabelig, og den afleveres i et hurtigt og intenst tempo. Samtidig har den indslag af en burlesk humor, som har gjort det svært for filologer og litteraturhistorikere at afgøre, om der er tale om et seriøst heltedigt eller en parodi.

Oversættelsen er forsynet med noter og et perspektiverende efterskrift.

Hans Ørbæk (f. 1970) er cand.mag. i litteraturvidenskab samt middelalder- og renæssancestudier fra Odense Universitet. Har tidligere udgivet Enn that segia allir einnig .... Tradition og fornyelse i Völsunga Saga og Nibelungenlied. (Mindre Skrifter udgivet af Laboratorium for Folkesproglige Middelalderstudier, Odense Universitet. Nr. 17, 1997).

Et latinsk heltedigt fra middelalderen.

Før 98 kr.


Tilbage


  Søg i produkterne
 
Søgeord:


 
 


  Indkøbskurv
Kurven er tom
Gå til kurven


Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
 


Nyheder
Udsalg 2017
Nu er hele udsalget klar. Se listen Læs mere

Nordens største teologiske second hand bogbutik indvies
Nordens største teologiske second hand bogbutik..
Læs mere

 
Udviklet af landIT