Til forsiden
:: Bøger :: Musik :: Film :: Gaveartikler :: Julevarer ::
 To franske ridderfortællinger
Varegenre.
Kirkefædre & historisk teologi

Forfatter.
La Sale, Antoine de
Pris i DKK: 49.00            
Beskrivelse.
Antoine de La Sales to fortællinger er skrevet i det 15. århundrede og handler om ridderliv i senmiddelalderen.

Jean de Saintré – den første originale prosaroman på fransk – beskriver et høvisk kærlighedsforhold mellem ridderen Jean de Saintré og den adelige Belle Cousine. Foranlediget af Belle Cousines utroskab med en ung abbed, får affæren en dramatisk udgang, der kulminerer i en tvekamp på liv og død. Romanen skildrer i detaljer livet ved det franske kongehof, dets overdådige banketter og ceremonier såvel som hovedpersonernes listige manøvrer og drabelige dyster.

Barnegidslet er den gribende beretning om henrettelsen af et barnegidsel under Hundredsårskrigen. Den franske kommandant for fæstningen i Brest nægter at overgive byen til de belejrende englændere og bringes herved til at ofre sin eneste søn, som han har stillet som gidsel. Dette tunge valg træffer kommandanten, støttet af sin hustru, for at redde sin ridderære. Den korte fortælling er oprindelig en del af et trøsteskrift til en fornem adelsdame, der lige som borgfruen opfordres til at vise styrke og bøje sig under Guds vilje.

Fortællingerne er oversat til dansk af Jens Rasmussen, som også har forsynet bogen med en fyldig indledning om riddertidens høviske skikke og idealer.

Jens Rasmussen, f. 1916, prof.emer., dr.phil. Ansat som professor i fransk og sprogsystematik ved Handelshøjskolen i København 1965–1986, prorektor 1971-74, dekan ved Det Erhvervssproglige Fakultet 1975-77. Har især beskæftiget sig med fransk grammatik, stilistik og leksikografi. Medforfatter til Moderne fransk grammatik (4. udg. 1993) og Dansk-fransk erhvervskommunikation (2002). Hovedredaktør ved de reviderede udgaver af Blinkenberg og Høybyes Dansk-fransk ordbog (1991) og Fransk-dansk ordbog (1998). De oversatte tekster har han tidligere behandlet i sin disputats fra 1958 om fransk fortællende prosa i det 15. århundrede.

Jean de Saintré | Barnegidslet.

Før 198 kr.


Tilbage


  Søg i produkterne
 
Søgeord:


 
 


  Indkøbskurv
Kurven er tom
Gå til kurven


Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
 


Nyheder
Udsalg 2017
Nu er hele udsalget klar. Se listen Læs mere

Nordens største teologiske second hand bogbutik indvies
Nordens største teologiske second hand bogbutik..
Læs mere

 
Udviklet af landIT