Til forsiden
:: Bøger :: Musik :: Film :: Gaveartikler :: Julevarer ::
 Possessions and Family in the Writings of Luke
Varegenre.
Engelsk teologi

Forfatter.
Nordgaard, Stefan
Pris i DKK: 248.00            
Beskrivelse.
De seneste årtier har budt på en fornyet interesse for forholdet mellem Lukasevangeliet og Apostlenes Gerninger. I Possessions and Family in the Writings of Luke kaster Stefan Nordgaard et kritisk blik på dette forhold og fokuserer særligt på Lukas’ syn på personlig ejendom og familieinstitutionen i de to værker.

Forfatteren viser, at Lukas’ teologi på disse områder langt fra var hugget i granit, men tværtimod udviklede sig over tid, fra en altovervejende asketisk holdning i evangeliet til en mere ’bourgeois’ holdning i Apostlenes Gerninger. Stefan Nordgaard udfolder derudover en mulig historisk forklaring på, hvorfor denne udvikling fandt sted – en forklaring, der tager udgangspunkt i den person, som Lukas tilegner sine værker: den ”højtærede Theofilus”.

Stefan Nordgaard er ph.d. i bibelsk eksegese fra Københavns Universitet. Hans forskning fokuserer på den tidlige kristendoms historie fortolket i lyset af platonisk og stoisk filosofi og romersk socialhistorie. Han har tidligere udgivet Allegory Transformed: The Appropriation of Philonic Allegory om the Letter to the Hebrews.

Questioning the Unity of Luke's Ethics.


Tilbage


  Søg i produkterne
 
Søgeord:


 
 


  Indkøbskurv
Kurven er tom
Gå til kurven


Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
 


Nyheder
Udsalg 2017
Nu er hele udsalget klar. Se listen Læs mere

Nordens største teologiske second hand bogbutik indvies
Nordens største teologiske second hand bogbutik..
Læs mere

 
Udviklet af landIT