Betyder størrelsen på maleriet noget?

Er størrelsen virkelig vigtig, når det gælder kunst? Selvfølgelig er den det, størrelse betyder altid noget, og især når du indretter dit hjem! 

Men vi mener, at hver størrelse har sin plads og sin individuelle fordel. Derfor har vi sammensat en guide til at vælge hvilken størrelseskategori der passer til alle dig.

Når du har fundet den rigtige størrelse, er det bare at gå på opdagelse blandt forskellige udstillinger og gallerier. Se bl.a. et godt udvalg af værker hos det danske galleri Galeo.

Små kunstværker

Små kunstværker har evnen til virkelig at tiltrække øjet og kræver naturligvis endnu mere opmærksomhed og koncentration end et stort værk med lag af indviklede detaljer og grunde til at komme tæt på værket. Man er nødt til at stoppe op og kigge nærmere for at kunne værdsætte et lille værk fuldt ud, og det er ikke en mulighed at gå forbi det bare, da man så ikke oplever maleriet rigtigt. 

Hvorfor ikke vælge et lille stykke, som du elsker, og gøre det til rummets midtpunkt ved at være opfindsom med indramningen? Har du mere plads at fylde? Udnyt det i et rum som soveværelset, og vær velovervejet, når du vælger din kunst. Placer et enkelt eller en række mindre værker over sengen for at gøre rummet til dit eget, eller sæt små indrammede værker på sideborde for at få lidt ekstra kraft og en anderledes tilgang. 

Middelstore kunstværker

At investere i mellemstore kunstværker kan nogle gange virke som den sikre løsning, men vi ved, at selv om det ikke altid er let at indrette rum med et værk af denne størrelse, er det altid givende, når det er gjort rigtigt. Mellemstore kunstværker er perfekte til køkkenets funktionelle rum – ikke for store og overvældende, men de vil heller ikke blive overset i husets centrum.

Hvis du vælger at købe et kunstværk i den mellemstore størrelse, så sørg for at give det lidt luft. Lad et middelstort værk stå alene eller i et par med masser af plads til at skille sig ud og kræve den opmærksomhed, det fortjener. Placer endelig store og små værker omkring det for at fylde et rum og løfte værket, men lad det ikke forsvinde af det!

Store kunstværker

Så du har pladsen til at fylde, og du vil gerne gøre det stort. Eller måske tror du slet ikke, at du har plads, men du er bare nødt til at have det ene stykke, du er blevet forelsket i – og tro os, du kan finde en plads. Jo større kunstværket er, jo sværere kan det være at indramme, men oftest vil værket tale for sig selv uden en ramme.

Vær ikke bange for at hænge store værker op i små rum for at give en større illusion af plads. Fyld en væg, og gå efter det usandsynlige, du vil blive overrasket over, hvor store værker passer ind og ser godt ud.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *