Brug din stemmeret til folketingsvalget

  1. 1 November 2022, er der igen folketingsvalg. Den siddende statsminister, Mette Frederiksen, har udskrevet valget.

Alle stemmeberettigede vil om kort tid modtage deres brev, om at de har ret til stemme til kommende valg. At stemme er en rettighed som findes i ethvert demokrati. Det er således ikke en pligt, men noget du har ret til.

Ved det kommende valg har du mulighed for at få indflydelse på, hvem der bliver statsminister i de næste fire år. Din stemme giver det parti du stemmer på, en ekstra stemme og dermed større mulighed for at få pladser i folketinget.

Brug din stemme til folketingsvalget, det er din ret.

Ny statsminister

Mette Frederiksen er vores nuværende statsminister. Mette Frederiksen genopstiller for socialdemokratiet. Jakob Ellemann-Jensen er klar på posten for Venstre. Søren Pape Poulsen er også villig til at indtage statsministerstolen, for det konservative folkeparti.

Hvem der i sidste ende bliver statsminister, er det alt for tidligt at spå om.

Der er mange faktorer, både nationalt og internationalt, som vil komme til at spille en rolle, for hvem der bliver statsminister.

Der er 14 partier at vælge imellem

Når du skal stemme til det kommende folketingsvalg vil du have 14 partier at vælge imellem.

Du kan være loyal og stemme på det parti, som du plejer at stemme på. Du kan også vælge at lytte til de debatter som den kommende tid byder på. Her vil der blive debatteret alt muligt, som er vigtigt for vores alle sammen fremtid.

Har du en hjertesag, så er det en god ide at lytte godt efter. Det kan nemt ske at din hjertesag og din loyalitet til et parti, kommer i konflikt.

Der er 1000 folketingskandidater at vælge i mellem

Når du skal stemme til det kommende folketingsvalg, vil du have lige omkring 1000 folketingskandidater at tage stilling til.

At stemme på et parti er det nemmeste. At stemme personligt, på en enkelt kandidat kræver lidt mere research. Selv om kandidaten naturligvis tilhører et bestemt parti, og vil fremme netop dette partis politik, så har han eller hun, helt sikkert også andre fordele med i posen.

Vælg den kandidat som du tror mest på, eller stem på partiet, hvis du ikke kan beslutte dig for kun en kandidat.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *