3 tips til at finde ægte rav

Rav er en fossiliseret træharpiks, der i århundreder er blevet brugt som pyntemateriale. Det kan findes i mange naturlige former, men de mest populære er de ædelstensperler, der er lavet af det. Disse perler er blevet båret af konger og dronninger i århundreder på grund af deres skønhed og sjældenhed. Rav kan man købe i særlige forretninger med souvenirs, men du kan også selv finde rav. Her får du nogle tips til, hvordan du finder rav, samt hvordan du tjekker om det er ægte rav!

Sådan finder du rav

– Kig, efter rav blandt tang, sten eller andre samlinger, da rav som regel lægger sig op af noget andet.

– Man kan også finde rav langs floder i Danmark i skove og især ved vesterhavet skylles der rav i land og i vandkant.

– Brug det rette værktøj til at finde rav. Det kan være svært at se ravet, men hvis du anvender en ravkese eller en kraftig ravlygte, så er der større chance for, at du finder rav. Husk også at købe ravbriller, når du bruger din ravlygte.

Sådan tjekker du om du det er ægte rav

– Rav, der er blevet behandlet med et farvestof eller et andet materiale, kan identificeres ved hjælp af vægten. Ægte rav er ekstremt let meget lettere end f.eks. glas eller en tilsvarende sten.

– Hvis du har fundet en gammel genstand, der er lavet af noget, der ligner rav, skal du tjekke, om den er varm!

– Kan det flyde i saltvand? Tag en skål fyld med vand og lidt salt, hvis ravstykket lægger sig i overfladen, så er det ægte rav.

– Hvis du har en lighter på dig, så kan du prøve at opvarme ravet stille og roligt. Hvis der pludselig opstår en duft af gran og skov, så er det med sikkerhed rav, du har fundet.

Related Posts

One thought on “3 tips til at finde ægte rav

  1. Быстровозводимые строения – это новейшие системы, которые различаются громадной скоростью установки и мобильностью. Они представляют собой сооружения, состоящие из предварительно созданных элементов либо узлов, которые могут быть быстро собраны на месте строительства.
    Быстровозводимые каркасные здания располагают податливостью и адаптируемостью, что дает возможность легко изменять и адаптировать их в соответствии с пожеланиями заказчика. Это экономически лучшее и экологически долговечное решение, которое в крайние годы приобрело маштабное распространение.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *