Hvad koster det at sende penge til udlandet?

Der er en del af befolkningen i landet der ofte har brug for at sende penge til udlandet til at støtte familie eller lignende. Det kan også være, at man har købt et eller andet på hvad der svarer til DBA her i landet og skal nu overføre penge til udlandet.

Igennem din bank

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af hvilken valuta du ønsker at overføre i. Som regel taler man ikke som danske kroner, når man skal overføre penge til udlandet, fordi nærmest ingen bruger danske kroner uden for landets grænser. Man vil derfor oftest opleve. At man enten skal sende Euro (EUR) eller Dollars (USD).

Når du sender Euro til et land i Europa, så kan du lave en såkaldt SEPA overførsel. Denne form for overførsel er meget billigere sammenlignet med en SWIFT overførsel, hvor du overfører enhver anden valuta end Euro internationalt. Du kan i princippet godt overføre DKK til udlandet med SWIFT, men det kommer bare til at koste det samme som at sende penge til udlandet.

Man vil i mange banker opleve, at en overførsel med SEPA koster omkring 20 til 30 kroner, mens en overførsel med SWIFT koster 50 til 100 kroner. Dette kræver så selvfølgelig, at modtageren har en bankkonto i udlandet – dette er dog ikke altid tilfældet. Nogle gange koster det også penge for modtageren at modtage penge, så vær lige opmærksom på det. Derudover kommer der også gebyrer for at veksle valuta – man kan derfor ikke helt regne alle gebyrer ud på forhånd.

Alternative betalingstjenester

Heldigvis findes der nogle “alternative” betalingstjenester, som man kan anvende for at sende penge til udlandet meget billigere end igennem bankerne, hvis man ser på den gennemsnitlige transaktion. Inde på ovenstående hjemmeside kan du sammenligne forskellige tjenester, og så kan du finde den billigste pris for dig. Indtast blot land og beløb.

Related Posts

One thought on “Hvad koster det at sende penge til udlandet?

  1. It is with sad regret we are shutting down.

    We have made all our leads available for a one time fee on DataList2023.com

    Regards,
    Adrianna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *