Hvad er Ethereum egentlig for en størrelse?

Det er vigtigt, at man har styr på blockchain, inden man kan begynde at snakke om Ethereum, fordi Ethereum egentlig er en blockchain. Oven på denne anvender man kryptovalutaen Ether, så tingene hænger meget godt sammen, men det er ikke en og samme ting – selv om man anvender forskellige ord om det samme i hverdagen.

En blockchain bliver født

Satoshi Nakamoto satte en masse teknologier og koncepter sammen tilbage i 2009, og sådan blev konceptet blockchain født i form af kryptovalutaen bitcoin. Herefter er der kommet mange forskellige projekter på banen, og Ethereum er et af dem. Da Ethereum havde deres ICO, så var det muligt at skyde penge ind med bitcoin.

En blockchain kan beskrives som en decentraliseret database, og der er en protokol for, hvordan man kan skrive ting ind i denne database. Der skal altså være konsensus, og denne konsensus skabes på forskllige måder – det afhænger af hvilken blockchain der er tale om.

Det hedder en blockchain, fordi der er tale om en kæde af blokke. Information bliver grupperet i en blok, og blokken refererer tilbage til den forrige blok, og sådan bliver det ved i det uendelige. Ændrer man på noget, så ændres blokkens signatur, og den er derfor ikke valid. Der bliver skabt en kæde af blokke, og hvis man siger det på engelsk, så bliver det jo til en blockchain.

Hvor er vi i dag?

Verden ser anderledes ud i dag, og kryptovalutaer er nok blevet meget større end hvad Satoshi Nakamoto havde regnet med tilbage i 2009. Man ved egentlig ikke, hvem det er, der står bag bitcoin. Man ved dog godt, hvem der står bag Ethereum. Det er mere gennemsigtigt, og det kan også være en af grundene til at der er så meget tillid omkring projektet.

I dag kører Ethereum meget på Proof of Stake i stedet for Proof of Work, som det var tidligere. Dette har måske medvirket til de store prisstigninger sidste år. Der er mange måder at blive involveret på, men den nemmeste er ved at købe Ethereum. Hvis du ønsker at læse mere om det, så klik her.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *