Maling og vægmaling: Bliv klog på det lige her!

At male er et stort projekt og hårdt arbejde, uanset om det er udenfor, indenfor, på stuk, eller om man skal sætte tapet op. Det bliver dog lidt nemmere og lidt mere overskueligt hvis man har det rigtige udstyr og ikke mindst nok af det. Det kan være svært at vide, hvor meget afdækning man skal bruge. Eller hvilken slags maling, der passer bedst til dit hjem. Det kan også være svært at finde ud af om der er noget maling, der er mere bæredygtigt end andet, hvor meget glans der skal være i lige præcis det maling du skal bruge til dit formål, hvad glans overhovedet er, og mange mange andre ting. Heldigvis kan Maler Maling hjælpe med alt dette og meget mere.

Vægmaling:

Det giver lidt sig selv, at vægmaling er maling til vægge. Vægmaling er en maling, der er lidt mere hårdfør end andet. Dette er tilfældet, da vægmaling skal kunne tåle at blive rørt ved aftørret og måske endda også tåle at blive gået ind i. Dette er også grunden til, at vægmaling godt kan bruges som loftmaling, men loftmaling ikke kan blive brugt som vægmaling, fordi loftmaling simpelthen ikke kan tage så meget bevægelse og ikke er lige så hårdfør. Vægmaling findes mest i farven hvid, da det er mest normalt, men man kan selvfølgelig også få dem i utrolig mange andre farver. Du kan for eksempel få den i anderledes farver som guldglimmer, selvlysende maling og sølv glimmer på linket højere oppe i teksten.

Forskellige slags maling:

Der findes mange forskellige slags malinger. Selvfølgelig vægmaling, loftmaling og sådan noget. Men også sådan noget som acrylmaling, plastikmaling og så er der også noget midt imellem med ca. 25% akrylmaling i. Akrylmaling er en af de dyreste former for maling, da akrylen går malingen mere robust og vaskbar. Jo mere akryl, der er i malingen, jo stærkere og bedre bliver malingen. Malingens farver falmer heller ikke. Glansen i malingen er også en stor faktor i hvordan malingen kommer til at se ud når den tørre. Meget glans giver en mere skinnende overflade når malingen tørre, det giver tit et lidt venligt, imødekommende og hyggeligt udtryk. Mindre glans giver så selvfølgelig en lidt mere mat overflade, som tit ser lidt mere seriøs, ansvarlig og professionel ud. Både meget glans og lidt glans kan dog stadig give begge udtryk. Det kommer selvfølgelig meget an på indretning, og rummet generelt. 

Miljømærket maling:

Miljømærket maling giver dig både et meget bedre indeklima. Det er dog selvfølgelig ikke alt, det gør. Som du måske har gættet fra navnet, er miljømærket maling produceret under miljøvenlige forhold. Det miljømærkede maling er også lavet til skåne miljøet for unødvendig udledning af CO2 under produktionen. Man kan kende det miljømærkede maling ved at kigge efter EU-blomsten. EU-blomsten er det europæiske svar på Svanemærket, og det er selvfølgelig det, der fortæller, om malingen, vægmalingen eller en anden slags maling er mere miljøvenlig end andet maling, vægmaling eller andre slags.

Related Posts

62 thoughts on “Maling og vægmaling: Bliv klog på det lige her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *