Møbler der organiserer dit hjem: Skoskabe og skohylder

Derfor skal du have et skoskab eller en skohylde i hjemmet? Svaret er ganske enkelt, for at have et sted at opbevare ens sko. Vi trivedes bedst når hjemmet er overskueligt og nogenlunde opryddet. Derfor er det en god idé at investere i møbler, der kan hjælpe med at organisere tingene i dit hjem, og dermed være medvirkende til, at det er nemmere at holde rent og opryddet. Alle tricks gælder, og kan man gøre det nemt for en selv, hvorfor så ikke?

Væghængt skohylde eller skoskab

Vælger man en skohylde eller et skoskab, kan en af overvejelserne være om det skal være monteret på væggen eller ej. Vælger du et der er væghængt, vil det give rummet et mere clean look. Indretningen vil se mere let og elegant ud.

Vælger man et stort skoskab kan det dog godt være en udfordring med højden. Alle hylder skulle gerne være let tilgængelige for alle der skal bruge skabet. Det kan også være en ekstra forhindring at skulle montere møblet på væggen, især hvis man er alene. Og vil man principielt ikke have for mange borehuller i husvæggene, så kan man sagtens have et skoskab eller en skohylde stående på gulvet.

Det gør det også dejligt nemt at flytte på møblet, hvis man gerne vil indrette entréen på ny, ved at flytte på møblerne. Skal man flytte til et nyt hjem, er det om end også noget nemmere. Har man skohylden eller skoskabet stående på gulvet, er det en god idé at sørge for at der er ca. er mindst 30 – 50 cm hen til det næste møbel eller hjørne, da det ellers kan medvirke til et tungt og tætpakket rum.

Skoskab- eller hylde?

Skal man vælge en skohylde eller et skoskab? Helt grundlæggende, så er der forskel på udseende, hvor skoskabet er mere lukket end skohylden. Derudover, er der forskel på størrelse, hvor en skohylder typisk er mindre end et skoskab, der har flere hylder indbygget. Derfor afhænger svaret delvist af hvor mange sko du ejer, men også af dine egen præferencer af indretningsstil og møbler.

Hvorfor skal man have et skoskab eller skohylde i hjemmet?

En af grundene til hvorfor en reol til sko er en god investering, er at det gør det nemmere at planlægge outfits. Vi har alle prøvet at stå og forsøge at finde noget tøj, smykke eller sko som er blevet væk i bunken et eller andet sted i krogen. Har man sine sko stående på rækker på en hylder, så er der immervæk noget nemmere at finde netop de sko der fuldender outfittet.

Har man alle sine sko samlet på gulvet i entréen kan det nemt komme til at se meget rodet ud, og give dine gæster et indtryk af at du generelt er uorganiseret. Derudover, er det bare rarere visuelt at dine sko ikke flyder på gulvet. At have et overskueligt og organiseret hjem er også medvirkende til at man har mere overskud i hverdagen. Man kender måske det fra en selv, at rod og underskud har en gensidig påvirkning på hinanden. Det samme er gældende for overskud og orden, derfor er det vigtigt at skabe nogle rammer i ens hjem der er ideelle til at man nemt kan holde orden i sit hjem.

Undgå at ødelægge dine sko

Har man sine sko liggende hulter til bulter i hjørnet, kan formen nemt blive beskadiget. Det er f.eks. ikke sundt for dine fødder hvis hælen nu har nogle uønskede buler, der klemmer når man har dem på. Stiletter kan, med deres tynde bånd til at spænde om foden, nemt få nogle grimme folder, der kan være svære at komme af med. Har man sine sko i et skab, undgår du også at de samler støv hen over vinter- eller sommersæsonen. Har man dejligt meget sol ind i rummet, kan det desværre også virke afblegende på nogle sko, her er skoskabet en god løsning til at beskytte ens fodtøj.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *