Tid til at skifte dæk på bilen!

Hvert år kommer tiden hvor du skal til at kigge på det med at skifte dæk!

November er typisk den måned hvor de fleste begynder at sætte vinterdæk på bilen. Det hænger sammen med at temperaturen her normalt falder til under 7 grader. Så er det tid til at tage de flotte alufælge af bilen og få de kedelige stålfælge med vinterdæk sat på.

Det store spørgsmål for mange er nok stadig hvorfor. Det er nemlig ikke den billigste regning der dumper ind af døren når der skal købes et sæt fælge med dæk. De fleste vil hellere bruge pengene på noget andet. Specielt hos kvinder er bilen ikke prioritet nummer 1 når det kommer til at bruge penge. Her går budget nok mere til fræk sko, taske, kjoler, parfume, frækt lingeri og café besøg. 

Ikke desto mindre er det en nødvendighed at komme sikkert gennem trafikken. Hvilken man ikke gør med mindre man kører på de rigtige dæk. Grunden til at man skal skifte dæk er at et sommerdæk ikke længere giver et optimal vejgreb fra 7 grader og ned. Ligeledes er vinterdæk og udstyret med et mønster der gør at de har nemmere ved at stå fast i sne og på is. 

Kan man få et dæk der kan køre hele året rundt.

Man kan godt få et dæk der kan sidder på bilen hele året rundt. Deraf kommer dets navn også, helårsdækket. Det er et dæk der er en blanding af sommerdæk og vinterdæk. Det betyder også at det aldrig blive så effektivt som de 2 nævnte. Det er dog et acceptabelt alternativ til dem der ikke har mulighed for at skifte dæk eller absolut ikke gider bøvle med det. 

Helårsdækket er hovedsageligt bygget op på samme mønster som et vinterdæk. Det der adskiller det, er gummiblanding der igen er rettet lidt mere ind i retning mod sommerdækket. 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *