Ting, du skal købe, når du anskaffer dig et marsvin

Det er tid til at få et nyt kæledyr! Du har besluttet dig for et marsvin, men hvad skal du købe? I denne artikel gennemgår vi de fem vigtigste ting, som du skal bruge, når du skal have et marsvin. Den første ting er et bur. Den anden ting er strøelse og mad til din nye ven. Læs mere om Dyresalg og tilbehær på Dyreverdenen.dk 

Sæt dig ind i dyrest verden

Hvis du gerne vil have et marsvin, og det gælder, uanset hvilket dyr du gerne vil have, så er det ens pligt, at man læser så meget som muligt om dyrets levevilkår, rytmer og behov for mad. På dem måde kan starte ud med at have de bedst mulige vilkår for dyret. En vigtig faktor er: Er dyret et flokdyr, eller foretrækker det helst at bo alene? – Hvis du undersøgte lidt om marsvin, så vil du også hurtigt finde ud af, at marsvin er et flokdyr, og derfor bør man aldrig kun købe ét marsvin, men minimum to. Køb et bur, hvor der er masser af plads til at løbe på.

Mad

Dyret skal naturligvis have mad. Men det er forskelligt fra dyr til dyr, hvilken type mad, den skal have.

Størstedelen af en marsvins kost skal bestå af bladgrønt, det vil sige blade og grønt, som indeholder C-vitaminer, såsom mælkebøtter, blade fra alle typer kål, blomskålsblade, persille, selleri, ruccola og meget mere.

Den næststørste del af marsvinet kost, består af hø. Hø er en nødvendighed for et marsvin for at holde fordøjelsen igang, samt at det slider på deres tænder, så de ikke vokser vildt.

Dernæst skal vi have frugt og grøntsager, såsom agurk, peberfrugter, gulerødder, og et par æblestykker (uden skroget med kerner), må de godt få lidt af, men i små mændger.

De skal også have tørfoder, i form af korn. Ger et kornprodukt af høj kvalitet. Så sikre du dig, at dit marsvin får dækket sine behov for vitaminer og mineraler.

Husk, at der altid skal være adgang til frisk vand!

Pleje

Marsvin kan varierer i størrelser og i pelsmængde. Nogle marsvin har kort pels, men andre kan have meget lang pels. Lange pelse kræver, at de bliver børstet, ellers kan det hurtigt gå hen og blive til filtklumper! Man skal også huske, at marsvins negle vokser, og de skal klippes regelmæssigt, det kræver en neglesaks, hvis man ikke får dem klippet hos dyrelægen. Nogle negle kan godt kroge, hvortil det kan være ekstra svært at få klippet den korrekte mængde af.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *