Tips til din økonomi

Økonomi er for mange et negativt ladet ord. Det skyldes, at de fleste af os af og til føler os pressede i vores økonomiske situation.

Mad koster penge. Husleje koster penge. Og vil vi gøre os forhåbninger om at leve nogenlunde fornøjelige liv, må vi indstille os på også engang imellem at skulle bruge penge på nydelse og selvforkælelse.  
Det er ikke nemt at holde styr på økonomien. Heldigvis er der en lang række ting, du kan gøre for at få overblik over denne del af tilværelsen.

For det første kan det være en god idé at lægge budget. For det andet kan det anbefales, at du løbende evaluerer din livsstil for at finde ud af, om små ændringer vil kunne give dig mere luft i økonomien.

Hvornår kan jeg gå på efterløn?

Nogle erhverv er fysisk krævende. Derfor har mange et ønske om at opholde med at arbejde, før de når pensionsalderen.

I Danmark har vi en ordning, som tillader dig at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før tid og alligevel modtage økonomisk støtte.

Din fødselsdato afgør, hvornår du kan gå på efterløn. Vil du gerne blive klogere på efterlønsordningen, kan du med fordel besøge en hjemmeside, der besvarer spørgsmålet: hvornår kan jeg gå på efterløn?

Rentefradrag

Er der endnu årtier til, at du arbejdsmæssigt kan trække dig? Så brug lidt tid på at finde ud af, hvordan du kan spare penge i mellemtiden. Du kan sikkert spare lidt på at handle discountvarer og af og til sløjfe den årlige udlandsrejse.

Men hvis du søger de store besparelser, kan det godt betale sig, at du sætter dig ind i reglerne for rentefradrag.

Reglerne dikterer, at du, hvis du betaler renter gennem for eksempel boliglån, samtidig kan få lov til at betale mindre i skat.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *