De mest markante mode trends gennem tiden

Moden – gennem tiden.

I dag er mode ikke bare tøj, det er en livsstil. Vi definerer os selv og vores identitet gennem det tøj, vi bærer, og det siger noget om, hvem vi er og hvad vi står for. Men hvordan er mode egentlig udviklet, og hvilke trends har præget historien?

Moden har nok altid været der, men i starten var det nok mest praktisk for at holde varmen. Men allerede dengang var der mode, da man jo efterlignede hinanden.

Moden er jo hele vores udseende, altså vores trøje, jakke, sko, strømper, briller, hår, negle osv.

Lad os tage et kig på nogle af de mest markante mode trends gennem tiden.

Hvordan mode har udviklet sig gennem tiden

I oldtiden var tøjet primært funktionelt, og det blev brugt til at beskytte kroppen mod vejret. Tøjet var ofte lavet af naturlige materialer som uld og bomuld, og det var ofte farvet med planter og urter.

I middelalderen begyndte tøjet at blive mere pyntet, og det blev brugt til at vise social status. Kvindernes kjoler blev langere, og mændenes jakker blev ofte pyntet med broderier.

I renæssancen begyndte tøjet at blive mere enkelt igen, og der blev fokuseret på at fremhæve kropslige former. Moden var en måde for adelen at skille sig ud fra mængden, da den almindelige borger ikke havde mulighed for dette.

Moden i 1960

60erne begyndte at blive mere afslappet og farverig, og der blev fokuseret på at skabe personlige udtryk. Kvindernes kjoler blev ofte lavet af stof med blonder og broderier, og masser af farver.

Det var i 60erne at rock’n’roll og hippietøj fik sit indtog i Danmark. Beatles blev populære og var med til at bestemme herremoden i de år.

Nogle af de nye tøj mode i 60 og 70erne:

Hot pants.

Parkacoat.

Rocker-tøj.

Kort studenterkjole.

Patchwork.

Det var en vild tid og nok den tid, hvor der skete mest med moden i Danmark. Vi fik lige pludslige en masse input fra hele verden, da TV blev mere populært og mange fik mulighed for at se Tv.

De mest kendte modehuse

Der findes rigtig mange modehuse i dag.

De mest kendte er:

Gucci

Fendi

Prada

Dior

Hermes

Louis Vuitton

Chanel

Dette er nok de 7 mest kendte modehuse i verden.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *